Elma ve baharatlı turşu kavurması
Karadenizli olup ta turşu kavurması tatmamış, sevmeyen varmıdır. İşte bende onlardanım. İspanya kökenli turşu kavurması Size bilmediğiniz bir lezzet sunacak.
Malzemeler:
- 750 gr lahana turşusu,
- 1 büyük soğan,
- 3 golden elma
- 2 defne yaprağı
- 2 karanfil
- 4-5 ardıç tohumu
- 2/1 kahve kaşığı kimyon,
- 30 cl beyaz şarap
- 15 cl su
- 1 çimdik şeker
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- tane karabiber.
Yapılışı:
- Fazla tuzunu akıtmak için lahana turşusunu sudan geçirelim.
- Elmaları ve soğanı soyup çok ince dilimliyelim.
- Derin bir tencerede yağı ısıtıp önce soğanları daha sonra elmaları kavuralım.
- Yıkadığımız süzülmüş lahana turşunu ve baharatları ekleyelim karıştırıp kendi suyunu çekmesi için bırakalım.
- Suyu çekilince şarabı ve suyumuzu katıp karıştıralım.
- Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirelim ve sıcak servis edelim.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder