30 Aralık 2015

Elma ve Baharatlı Lahana Turşusu

Elma ve baharatlı turşu kavurması

Karadenizli olup ta turşu kavurması tatmamış, sevmeyen varmıdır. İşte bende onlardanım. İspanya kökenli turşu kavurması Size bilmediğiniz bir lezzet sunacak.



Malzemeler:

  • 750 gr lahana turşusu,
  • 1 büyük soğan,
  • 3 golden elma
  • 2 defne yaprağı
  • 2 karanfil
  • 4-5 ardıç tohumu
  • 2/1 kahve kaşığı kimyon,
  • 30 cl beyaz şarap
  • 15 cl su
  • 1 çimdik şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • tane karabiber.

Yapılışı:

  1. Fazla tuzunu akıtmak için lahana turşusunu sudan geçirelim.
  2. Elmaları ve soğanı soyup çok ince dilimliyelim.
  3. Derin bir tencerede yağı ısıtıp önce soğanları daha sonra elmaları kavuralım.
  4. Yıkadığımız süzülmüş lahana turşunu ve baharatları ekleyelim karıştırıp kendi suyunu çekmesi için bırakalım.
  5. Suyu çekilince şarabı ve suyumuzu katıp karıştıralım.
  6.  Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirelim ve sıcak servis edelim.
    Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder