7 Nisan 2015

Eritme Peynirli Kabak Çorbası

Eritme Peynirli Kabak Çorbası

Bu pratik ve lezzetli çorbanın tarifini Fransız bir arkadaşımdan almıştım. Sebzeyle arası olmayan çocuklara sebze yedirmenin en kolay yolu.

   Malzemeler:

  • 4 orta boy kabak
  • 6 adet eritme peyniri ( la vache qui rit)
  • 1 dana bulyon
  • 20 gr tereyağı

  Yapılışı:

  1. Kabakları soyup, iri parcalar halinde enlemesine doğrayalım.
  2. Derince bir tencereye kabaklarımızı koyup üzerini geçecek kadar su ekleyelim. kabaklar ezilecek kıvama geldiğinde blenderdan geçirelim
  3. Başka bir tencereye yağımızı koyalım, eriyip rengi değişmeye basladığı anda et bulyonu ve peynirleri ekleyip hızlı hızlı karıştıralım.
  4. Kabakları ekleyip iyice karıştıralım. 10 dk. daha kaynatalım.
  5. Servis tabağımıza alıp sıcak sıcak servis edelim.
       Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder