Eritme Peynirli Kabak Çorbası
Bu pratik ve lezzetli çorbanın tarifini Fransız bir arkadaşımdan almıştım. Sebzeyle arası olmayan çocuklara sebze yedirmenin en kolay yolu.
Malzemeler:
- 4 orta boy kabak
- 6 adet eritme peyniri ( la vache qui rit)
- 1 dana bulyon
- 20 gr tereyağı
Yapılışı:
- Kabakları soyup, iri parcalar halinde enlemesine doğrayalım.
- Derince bir tencereye kabaklarımızı koyup üzerini geçecek kadar su ekleyelim. kabaklar ezilecek kıvama geldiğinde blenderdan geçirelim
- Başka bir tencereye yağımızı koyalım, eriyip rengi değişmeye basladığı anda et bulyonu ve peynirleri ekleyip hızlı hızlı karıştıralım.
- Kabakları ekleyip iyice karıştıralım. 10 dk. daha kaynatalım.
- Servis tabağımıza alıp sıcak sıcak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder