1 Nisan 2015

Ton Balıklı Tart

Ton Balıklı Başamel Soslu Tart

Tart, özellikle tuzlu tartlar benim en çok sevdiğim yemek çeşitleri. Hem yapımı kolay, hemde istediğiniz malzemeyi kullanarak sofranızı zenginleştiriyorsunuz.

Ton Balıklı Tart Malzemeleri

  • Tart Hamuru 
  • 200 gr lık ton balığı konservesi, Yağı süzülmüş,
  • 50 gr un
  • 50 gr tereyağı
  • 150 cl süt
  • tuz, karabiber.

Ton Balıklı Tart Yapılışı

  1. Fırını 180°c ye ayarlayalım.
  2. Yapıma başamel sosu hazırlamakla başlayalım.
  3. Tereyağını derince bir tencereye koyup eritelim, unu ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
  4. kavrulan una yavaşça soğuk sütü ekleyip hızlı hızlı karıştıralım. 
  5. Başamel sos krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edelim.
  6. Yağını süzdürüp, ufaladığımız ton balığı konservemizi , tuz ve karabiberi başamel sosa ekleyip karıştıralım.
  7. Hazırladğımız malzemeyi daha önceden hazırladığımız tart hamurumuzun üzerine döşeyelim.
  8. Arzuya göre üzerine rendelenmiş gravyer emmental yada kaşar peyniri rendeleyerek fırında 35 dak. pişirelim
  9. Pişen ton balıklı tartı, servis tabağına alıp sıcak servis edelim.
         Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder