Ton Balıklı Başamel Soslu Tart
Tart, özellikle tuzlu tartlar benim en çok sevdiğim yemek çeşitleri. Hem yapımı kolay, hemde istediğiniz malzemeyi kullanarak sofranızı zenginleştiriyorsunuz.
- Tart Hamuru
- 200 gr lık ton balığı konservesi, Yağı süzülmüş,
- 50 gr un
- 50 gr tereyağı
- 150 cl süt
- tuz, karabiber.
Ton Balıklı Tart Yapılışı
- Fırını 180°c ye ayarlayalım.
- Yapıma başamel sosu hazırlamakla başlayalım.
- Tereyağını derince bir tencereye koyup eritelim, unu ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
- kavrulan una yavaşça soğuk sütü ekleyip hızlı hızlı karıştıralım.
- Başamel sos krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edelim.
- Yağını süzdürüp, ufaladığımız ton balığı konservemizi , tuz ve karabiberi başamel sosa ekleyip karıştıralım.
- Hazırladğımız malzemeyi daha önceden hazırladığımız tart hamurumuzun üzerine döşeyelim.
- Arzuya göre üzerine rendelenmiş gravyer emmental yada kaşar peyniri rendeleyerek fırında 35 dak. pişirelim
- Pişen ton balıklı tartı, servis tabağına alıp sıcak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder