1 Nisan 2015

Tart Hamuru

Kolay Tart Hamuru 


Lezzetli tartlar yapmak için çok basit bir hamur tarifi. Hem tuzlu hem tatlı malzemeyle kullanabilirsiniz

Tart Hamuru Malzemeleri

  • 200 gr un
  • 100 gr tereyağı yada margarin ( isterseniz ikisini karıştırabilirsiniz de.)
  • 1 tutam tuz
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su

 Tart Hamuru Yapılışı

  1. Unu ve tuzu derince bir kapta karıştırarak ortasını havuz gibi açalım.
  2. Oda sıcaklığındaki yağımızı küçük parçalara ayırarak katalım. 
  3. Parmaklarımız yardımıyla yağı iyice un karışımına yedirelim,
  4. kum halini alan karışıma suyu ekleyerek hamur haline getirelim.
  5. Hamurumuzu Tart kalıbının ölçülerinde açarak kalıba yerleştirelim.
  6. Buzdolabında  1 saat bekletelim.
  7. Buzdolabından çıkardığımız hamurun Üzerine kabarıp patlamaması için çatal yardımıyla delikler açalım.
  8. 180 °c ısıtılmış fırında 5 dakika, altın rengini alana kadar kızartalım.
  9. Tart hamurumuz hazır. Artık üzerine istediğimiz malzemeyi Koyup pişirebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder