Kolay Tart Hamuru
Lezzetli tartlar yapmak için çok basit bir hamur tarifi. Hem tuzlu hem tatlı malzemeyle kullanabilirsiniz
Tart Hamuru Malzemeleri
- 200 gr un
- 100 gr tereyağı yada margarin ( isterseniz ikisini karıştırabilirsiniz de.)
- 1 tutam tuz
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
Tart Hamuru Yapılışı
- Unu ve tuzu derince bir kapta karıştırarak ortasını havuz gibi açalım.
- Oda sıcaklığındaki yağımızı küçük parçalara ayırarak katalım.
- Parmaklarımız yardımıyla yağı iyice un karışımına yedirelim,
- kum halini alan karışıma suyu ekleyerek hamur haline getirelim.
- Hamurumuzu Tart kalıbının ölçülerinde açarak kalıba yerleştirelim.
- Buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Buzdolabından çıkardığımız hamurun Üzerine kabarıp patlamaması için çatal yardımıyla delikler açalım.
- 180 °c ısıtılmış fırında 5 dakika, altın rengini alana kadar kızartalım.
- Tart hamurumuz hazır. Artık üzerine istediğimiz malzemeyi Koyup pişirebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder