Hindistan cevizi sütlü karides çorbası
Tayland mutfağının eşsiz tatlarından biri olan bu çorbayı ilk kez yediğimde tadı damağımda kalmıştı. Tayland' da yaşayan bir arkadaşım sayesinde tarifini buldum ve o gün bu gündür soframızda yeri var. Ana yemek olarak ta yiyebileceğiniz bu çorbanın malzeme listesi uzun olsa da, yapımı gayet kolay.
Malzemeleri
- Yarım kg iri karides
- Yarım lt Hindistan cevizi sütü
- 1 su bardağı su
- 250 gr mantar
- 1 küçük havuç. iri randelenmiş
- 1 adet soğan, ince yemeklik kıyılmış
- 2 y. kaşığı tereyağı
- 1 yeşil limon. kabuklarıyla doğranmış
- yarım limon suyu
- 1 y.kaşığı köri
- 1 y. kaşığı zerdeçal
- 2 diş sarımsak. rendelenmiş
- 5-6 adet karabaş otu (lavantaya benzer)
- 2-3 dal limon otu
- 2 y.kaşığı taze zencefil rendesi
- 1 kırmızı biber. julyen doğranmış
- 1 sivri yeşil biber. julyen doğranmış
- 1 dal taze soğan. yapraklarıyla birlikte doğramş
- Yarım demet taze kişniş.
Hazırlanışı
- Derince bir kapta yağı eritip önce soğanları kavuralım.
- kavrulmaya başlayan soğanlara havucu, taze soğanı ,yeşil limonu ve karidesleri ekleyelim.
- Sonra taze kişniş hariç tüm baharatlarımızı katalım.
- karidesler biraz kendini toparladığında mantarları limon suyunu ve suyu ekleyelim.
- Sebzeler yumuşayana kadar 15 dak. kaynatalım.
- Kaynayan çorbaya Hindistan cevizi sütümüzü boca edelim.
- 10 dakika daha kaynatıp ince kıydığımız taze kişnişi katalım. bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Sıcak servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder