5 Nisan 2015

Hindistan Cevizi Sütlü Karides Çorbası

Hindistan cevizi sütlü karides çorbası

Tayland mutfağının eşsiz tatlarından biri olan bu çorbayı ilk kez yediğimde tadı damağımda kalmıştı. Tayland' da yaşayan bir arkadaşım sayesinde tarifini buldum ve o gün bu gündür soframızda yeri var. Ana yemek olarak ta yiyebileceğiniz bu çorbanın malzeme listesi uzun olsa da, yapımı gayet kolay. 
Hindistan cevizi sütlü karides çorbası,

Malzemeleri

  • Yarım kg iri karides
  • Yarım lt Hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı su
  • 250 gr mantar
  • 1 küçük havuç. iri randelenmiş
  • 1 adet soğan, ince yemeklik kıyılmış
  • 2 y. kaşığı tereyağı
  • 1 yeşil limon. kabuklarıyla doğranmış
  • yarım limon suyu
  • 1 y.kaşığı köri
  • 1 y. kaşığı zerdeçal
  • 2 diş sarımsak. rendelenmiş
  • 5-6 adet karabaş otu (lavantaya benzer)
  • 2-3 dal limon otu
  • 2 y.kaşığı taze zencefil rendesi
  • 1 kırmızı biber. julyen doğranmış
  • 1 sivri yeşil biber. julyen doğranmış
  • 1 dal taze soğan. yapraklarıyla birlikte doğramş
  • Yarım demet taze kişniş. 

Hazırlanışı

  1. Derince bir kapta yağı eritip önce soğanları kavuralım.
  2. kavrulmaya başlayan soğanlara havucu, taze soğanı ,yeşil limonu ve karidesleri ekleyelim.
  3. Sonra taze kişniş hariç tüm baharatlarımızı katalım.
  4. karidesler biraz kendini toparladığında mantarları limon suyunu ve suyu ekleyelim.
  5. Sebzeler yumuşayana kadar 15 dak. kaynatalım.
  6. Kaynayan çorbaya Hindistan cevizi sütümüzü boca edelim.
  7. 10 dakika daha kaynatıp ince kıydığımız taze kişnişi katalım. bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. 
  8. Sıcak servis edelim
       Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder