Domates, peynir ve jambonlu İtalyan pizzası nasıl yapılır?
Mozerella ve permesan kullanarak yapılan bu pizza jambonla tatlanıp, domates ve fesleğenle renkleniyor.
4 kişilik
Pizza Malzemeleri
Karışık Piz Pizza Malzemeleri |
- Pizza Hamuru Tarifi için buraya tıklayınız.
- 1 top mozerella , ufak parçalara doğranmış,
- 50 gr permesan, iri rendelenmiş,
- 3 adet jambon dilimi
- 1 soğan, ince yemeklik doğranmış
- 1 diş sarımsak , rendelenmiş
- 2 olgun domates, rendelenmiş
- 2 domates, dilimlenmiş.
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım demet taze fesleğen, kıyılmış.
- Zeytin yağı
- 1 kesme şeker
- tuz, karabiber
Pizza yapılışı
- Öncelikle pizza hamurumuzu hazırlayalım.
- Fırını 180°c ısıtalım
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp doğranmış soğanları katalım,
- Soğanlar pembeleşince, sarımsağı ekleyelim.
- Sarımsağı bir kaç kez çevirip domates rendesi, salça, şeker ve tuzu katıp 10 dakika kaynatalım.
- Soğuttuğumuz domates sosunu pizza hamurumuzun üzerine yayalım,
- Jambonu döşeyelim,
- Mozerella ve permasan peynirini eşit olarak pizzanın üzerine yayalım,
- Fesleğenleri pizzanın üzerine serpelim.
- Domatesleri yerleştirip, ısıttığımız fırına verelim.
- 15 dakika pişirip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder