Çikolatalı Makaron
Bir çeşit acı badem kurabiyesi de diyebileceğimiz Makaron, dünyanın pek çok yerinde kahve keyiflerinin vazgeçilmezidir.
Malzemeler:
- 180 gr pudra şekeri,
- 150 gr havanda toz haline getirilmiş badem,
- 4 yumurtanın beyazı,
- 80 gr toz şeker,
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması İçin:
Yapılışı:
- Fırını 150 dereceye ayarlıyalım.
- Bir kapta toz haline getirdiğimiz bademi ve pudra şekerini karıştıralım.
- Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpalım.
- Çırptığımız yumurta akına sırasıyla badem ve pudra şekeri karışımını, kakaoyu, toz şekeri ekleyelim.
- yumurta aklarını söndürmemeye dikkat ederek alttan yukarı doğru yavaş yavaş karıştıralım. Pişirmeden önce 15 dakika bekletelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bir kaşık yada bir poşet yardımıyla hamurumuzu fındık büyüklüğünde parçalar halinde dizelim.
- Kapağı açık halde 15 dakika pişirelim. ( diğer tepsilerede aynı işlemi uygulayalım.)
- Fırındakiler pişerken biz kremamızı hazırlayalım. Derin bir kaba, kırdığımız çikolataları ve tereyağını ocağa koyup karıştırarak eritelim. Eriyen çikolataya kremayı katıp iyice karıştıralım.
- Makaronları fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan makaronların arasına çikolata kremasını koyup kapatalım.
Makaronlarımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder