27 Mart 2015

Çikolatalı Makaron

Çikolatalı Makaron

Bir çeşit acı badem kurabiyesi de diyebileceğimiz Makaron, dünyanın pek çok yerinde kahve keyiflerinin vazgeçilmezidir.

Tarifim yapılışı oyalayıcı ama bir o kadarda kolay bir tarif.

Malzemeler:

  • 180 gr pudra şekeri,
  • 150 gr havanda toz haline getirilmiş badem,
  • 4  yumurtanın beyazı,
  • 80 gr toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması İçin:

  • Yarım çay bardağı krema
  • 250 gr sütlü çikolata
  • 10  gr tereyağı

Yapılışı:

  1. Fırını 150 dereceye ayarlıyalım.
  2. Bir kapta toz haline getirdiğimiz bademi ve pudra şekerini karıştıralım.
  3. Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpalım.
  4. Çırptığımız yumurta akına sırasıyla badem ve pudra şekeri karışımını, kakaoyu, toz şekeri ekleyelim.
  5. yumurta aklarını söndürmemeye dikkat ederek alttan yukarı doğru yavaş yavaş karıştıralım. Pişirmeden önce 15 dakika bekletelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bir kaşık yada bir poşet yardımıyla hamurumuzu fındık büyüklüğünde parçalar halinde dizelim.
  7. Kapağı açık halde 15 dakika pişirelim. ( diğer tepsilerede aynı işlemi uygulayalım.)
  8. Fırındakiler pişerken biz kremamızı hazırlayalım. Derin bir kaba, kırdığımız çikolataları ve tereyağını ocağa koyup karıştırarak eritelim. Eriyen çikolataya kremayı katıp iyice karıştıralım. 
  9. Makaronları fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  10. Soğuyan makaronların arasına çikolata kremasını koyup kapatalım.
Makaronlarımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder