Soğan Çorbası
4 Kişilik
Malzemeler:
- 2 lt Tavuk Suyu,
- 4 büyük boy soğan
- 2 havuç
- 100 gr irmik
- 15 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı yoğurt
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Tavuk suyunu ateşe koyalım,
- Soğanları soyup doğrayalım, havuçları küp küp doğrayalım.
- Derin bir tencerede yağımızı eritip soğanları kavurmaya başlayalım, Soğanlar altın rengini alınca havuçlarıda ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan soğan ve havuçlara kaynattığımız tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyelim.tuz ve karabiberini katalım. Ateşi kısıp, Havuçlar pişene kadar kaynatmaya devam edelim.
- Bu arada irmiği 150 gr kaynar su dökerek pişirelim. İrmikten küçük toplar yapalım.
- Kaynayan çorbaya krema ve yoğurdu ekleyerek karıştıralım.
- İrmik toplarını dağıtmadan çorbamıza katalım. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirelim.
- Sıcak sıcak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder