29 Mart 2015

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası

Fransız' ların en eski ve en bilindik tarifi olan leziz Soğan Çorbası' nı çok seveceksiniz.

 4 Kişilik 

Malzemeler:

  • 2 lt Tavuk Suyu,
  • 4 büyük boy soğan
  • 2 havuç
  • 100 gr irmik
  • 15 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Tavuk suyunu ateşe koyalım, 
  2. Soğanları soyup doğrayalım, havuçları küp küp doğrayalım.
  3. Derin bir tencerede yağımızı eritip soğanları kavurmaya başlayalım, Soğanlar altın rengini alınca havuçlarıda ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  4. Kavrulan soğan ve havuçlara kaynattığımız tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyelim.tuz ve karabiberini katalım. Ateşi kısıp, Havuçlar pişene kadar kaynatmaya devam edelim.
  5. Bu arada irmiği 150 gr kaynar su dökerek pişirelim. İrmikten küçük toplar yapalım.
  6. Kaynayan çorbaya krema ve yoğurdu ekleyerek karıştıralım.
  7. İrmik toplarını dağıtmadan çorbamıza katalım. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirelim.
  8. Sıcak sıcak servis edelim.
     Afiyet Olsun.


         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder