Gaspaccio, Gaspacho
Gaspaccio İspanyol mutfağına ait Soğuk yenen lezzetli ve hafif bir çorba. Sıcak yaz günlerinde midenizi ve sizi yormayacak bir tarif.
Malzemeler:
- 1 kg olgun domates
- 1 küçük salatalık
- 1 çarliston biber
- 1 kırmızı biber
- bir acı sivri biber
- 1 orta boy beyaz soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz ve karabiber
Yapılışı:
- domatesleri soyarak, çekirdeklerini çıkaralım. Çok küçük küçük kıyalım.
- Soğan ve sarımsağı da temizleyerek yine çok ince kıyalım.
- Salatalığı soyarak ince ince kıyalım.
- Biberleri önce uzun ince şeritler sonra yanlamasına incecik kıyalım.
- Daha sonra serviste kullanmak için sebzelerden birazını ayıralım.
- Geri kalan tüm malzemeyi derince bir salata kabına alıp iyice karıştıralım.
- Limonunu sıkıp tekrar karıştıralım ve üzerine streç film ile kaplayıp buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
- Soğuttuğumuz çorbamızı kaselere koyup, üzerini ayırdığımız sebzelerle süsleyerek soğuk olarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder