29 Mart 2015

Gaspaçyo- Gaspaccio

Gaspaccio, Gaspacho

Gaspaccio İspanyol mutfağına ait Soğuk yenen lezzetli ve hafif bir çorba. Sıcak yaz günlerinde midenizi ve sizi yormayacak bir tarif.

 Malzemeler:

  • 1 kg olgun domates
  • 1 küçük salatalık
  • 1 çarliston biber
  • 1 kırmızı biber
  • bir acı sivri biber
  • 1 orta boy beyaz soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz ve karabiber

        Yapılışı:

  1. domatesleri soyarak, çekirdeklerini çıkaralım. Çok küçük küçük kıyalım.
  2. Soğan ve sarımsağı da temizleyerek yine çok ince kıyalım.
  3. Salatalığı soyarak ince ince kıyalım.
  4. Biberleri önce uzun ince şeritler sonra yanlamasına incecik kıyalım.
  5. Daha sonra serviste kullanmak için sebzelerden birazını ayıralım.
  6. Geri kalan tüm malzemeyi derince bir salata kabına alıp iyice karıştıralım. 
  7. Limonunu sıkıp tekrar karıştıralım ve üzerine streç film ile kaplayıp buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
  8. Soğuttuğumuz çorbamızı kaselere koyup, üzerini ayırdığımız sebzelerle süsleyerek soğuk olarak servis edelim.
         Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder