Pratik Çikolatalı
Mus Tarifi
Çikolatalı Mus,
(Mousse ou Chocolat )
çikolata tutkunları için vazgeçilemeyecek bir lezzet. Bu tarifle zorlanmadan bu
muhteşem tatlıyı sizde yapabilirsiniz.
7
Kişilik
Hazırlık:
20 dk. +3 s
Çikolatalı Mus
Malzemeleri:
o
250
gr bitter çikolata
o
60 gr tereyağı
o
6 yumurta (sarısı ve beyazları ayrılmış)
o
60 gr toz şeker
o
Bir
çimdik tuz
Çikolatalı Mus
Hazırlanışı:
1. Kırdığınız çikolataları ve
tereyağını derince bir kaseye koyunuz. Kaseyi mikrodalgaya yerleştirip 2 dk.
ayarlayınız. Mikrodalga’ da eriyen
çikolata ve tereyağını homojen hale gelinceye kadar iyice çırpınız.
2. Yumurta beyazlarına tuzu ekleyip
köpük olana kadar çırpınız.
3. Yumurta sarılarını ve şekeri
başka bir derin kaba koyup, krem haline gelene kadar iyice karıştırınız. Erimiş
çikolata ve tereyağı karışımını buna ekleyip alttan üste doğru karıştırarak
birbirlerine yediriniz.
4. Karışıma köpük haline
getirdiğiniz yumurta aklarını da katıp, söndürmemeye çalışarak yavaş yavaş
karıştırınız. Beyazlar artık görünmeyinceye kadar karıştırmaya devam ediniz.
5. Küçük kaselere, ya da kadehlere
koyarak servis ediniz.
Afiyet
Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder