27 Mart 2015

Çikolatalı Mus

Pratik Çikolatalı Mus Tarifi


Çikolatalı Mus, (Mousse ou Chocolat ) çikolata tutkunları için vazgeçilemeyecek bir lezzet. Bu tarifle zorlanmadan bu muhteşem tatlıyı sizde yapabilirsiniz.

7 Kişilik
Hazırlık: 20 dk. +3 s
Çikolatalı Mus Malzemeleri:
o   250 gr bitter çikolata
o   60   gr tereyağı
o   6     yumurta (sarısı ve beyazları ayrılmış)
o   60  gr toz şeker
o   Bir çimdik tuz


Çikolatalı Mus Hazırlanışı:
1.    Kırdığınız çikolataları ve tereyağını derince bir kaseye koyunuz. Kaseyi mikrodalgaya yerleştirip 2 dk. ayarlayınız.  Mikrodalga’ da eriyen çikolata ve tereyağını homojen hale gelinceye kadar iyice çırpınız.
2.    Yumurta beyazlarına tuzu ekleyip köpük olana kadar çırpınız.
3.    Yumurta sarılarını ve şekeri başka bir derin kaba koyup, krem haline gelene kadar iyice karıştırınız. Erimiş çikolata ve tereyağı karışımını buna ekleyip alttan üste doğru karıştırarak birbirlerine yediriniz.
4.    Karışıma köpük haline getirdiğiniz yumurta aklarını da katıp, söndürmemeye çalışarak yavaş yavaş karıştırınız. Beyazlar artık görünmeyinceye kadar karıştırmaya devam ediniz.
5.    Küçük kaselere, ya da kadehlere koyarak servis ediniz.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder