Mantarlı Taze Fasulye Salatası;
Hem kolay hemde hem lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
- 500 gr taze fasulye
- 200 gr kültür mantarı
- 1 limon
- zencefil rendesi ( miktarını damak tadınıza göre ayarlayınız)
- 1 diş sarımsak
- yarım çay bardağı zeytin yağı
- tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Fasulyeleri ayıklayıp yıkayalım
- kendi buharında 5- 10 dakika arası pişirelim. Yalnız çok fazla pişmeyip diri kalmasına dikkat edelim.piştikten sonra hemen bir süzgece alıp üzerinden soğuk su geçelim ki pişmeye devam etmesin.
- Bu arada mantarlarımızı temizleyelim hemen kararacağı için kesme işini son ana bırakalım.
- Limon, sarımsak, zencefil, zeytin yağı,tuz ve karabiberi karıştırıp salatamızın sosunu hazırlayalım.
- Süzgeçte ki fasulyeleri derin bir salata kasesine alalım mantarları şeritler halinde keselim ve fasulyelere ekleyelim.
- Hazırladığımız sosu salatamıza dökerek karıştıralım.
- Salatamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder