27 Mart 2015

Kuru Domates ve Peynirli Kek

Kuru Domatesli Kek

Değişik bir lezzet, misafirlerime yemek öncesi atıştırmalık olarak yapmıştım bayıldılar.Denemenizi tavsiye ederim.

      200 gr kuru domates. ( yağda konserve edilmiş.)            
·         100 gr zeytinyağı
·         200 gr un
·         1 paket kabartma tozu
·         3 yumurta
·         100 gr kaşar peyniri rendesi
·         100 gr sut
·         3 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
·         3 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
·         Tuz ve karabiber


Yapılışı:
1.   Öncelikle fırınımızı 180° derecede ısıtarak başlayalım.
2.   Domateslerimizi küçük küpler halinde keselim.
3.   Derince bir kaba yumurtalarımızı kırıp, sütü ve yağı ekleyerek karıştıralım.
4.   Sırasıyla un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve peyniri katıp iyice karıştıralım. Daha sonra doğradığımız domatesleri, zeytini ve fesleğenleri karıştırarak teker teker katalım. Tüm malzemenin iyice karıştığından emin olalım.
5.   Yağladığımız dikdörtgen kalıba karışımı yayalım.
6.   Önceden ısıttığımız fırında ortalama 40 dakika pişirelim.
7.   İyice soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis edelim.
   
    Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder