30 Mart 2015

Hindistan Cevizi Sütlü Balkabağı Çorbası

Hindistan cevizi sütlü bal kabağı çorbası ,

Sri Lanka' da öğrendiğim bu nefis çorba tarifi, farklı tatları denemeyi sevenler için .



Malzemeler:

  • 4/1   Bal kabağı
  • 400  ml hindistan cevizi sütü
  • 1 tane tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • damak tadınıza göre tuz ve karabiber
  • bir kaç dal maydanoz

Yapılışı:

  1. Bal kabağını soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım.
  2. Bal kabaklarını derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyelim.
  3. Kabaklar iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 30 dak.) kaynatalım.
  4. Tavuk bulyonu bir kapta az suyla eritelim. 
  5. Erittiğimiz bulyonu ve hindistan cevizi sütünü kaynayan tencereye dökelim ve küp şeklindeki kabaklarımız eriyip çorba kadife bir görünüm alana kadar ezerek çırpalım.
  6. Çorbamızı indirmeye yakın köriyi katıp son bir defa karıştıralım.
  7. Kaselere koyup üzerini krema ve maydonozla süsleyerek servis yapalım,
     Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder