Hindistan cevizi sütlü bal kabağı çorbası ,
Sri Lanka' da öğrendiğim bu nefis çorba tarifi, farklı tatları denemeyi sevenler için .
Malzemeler:
- 4/1 Bal kabağı
- 400 ml hindistan cevizi sütü
- 1 tane tavuk bulyon
- 1 çay kaşığı köri
- damak tadınıza göre tuz ve karabiber
- bir kaç dal maydanoz
Yapılışı:
- Bal kabağını soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım.
- Bal kabaklarını derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyelim.
- Kabaklar iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 30 dak.) kaynatalım.
- Tavuk bulyonu bir kapta az suyla eritelim.
- Erittiğimiz bulyonu ve hindistan cevizi sütünü kaynayan tencereye dökelim ve küp şeklindeki kabaklarımız eriyip çorba kadife bir görünüm alana kadar ezerek çırpalım.
- Çorbamızı indirmeye yakın köriyi katıp son bir defa karıştıralım.
- Kaselere koyup üzerini krema ve maydonozla süsleyerek servis yapalım,
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder